Consultanță

Eficientizare instalatii

„În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, ci totul se transformă” – sunt cuvintele chimistului Antoine Lavoisier, care au supraviețuit vremurilor. În ceea ce privește instalațiile, căldura conținută în gazele de ardere poate fi recuperată și folosită în sistemul de încălzire sau poate fi aruncată la…coș. Astfel, condensul de la o instalație de abur poate fi colectat și reintrodus în instalație sau poate ajunge la canalizare. E o chestiune de alegere. De asemenea, o pompă cu turație variabilă își poate modifica consumul electric în funcție de debitul de agent termic cerut de instalație.

Energia poate fi reinvestită sau se poate irosi. Știm cu toții cât de scump este gazul și cât de mult ne afectează fluctuația prețului acestuia. Folosim gazul pe scară largă, pentru a ne ușura viața și a ne asigura confortul. Suntem prinși, fără să vrem, într-o situație paradoxală: utilizăm gaz în transport, industrie, încălzire, agrement; e o constantă a vieții de zi cu zi. Utilizarea gazelor naturale nu aduce doar beneficii, ci și poluare puternică, produce efectul de seră, fenomen larg mediatizat în ultimii ani, care afectează puternic planeta și calitatea vieții pe Pământ – cu alte cuvinte, pe de o parte ne asigură un trai confortabil, iar pe de altă parte ne distruge pe noi și căminul nostru.


Am putea oare ieși din această buclă malefică? Da, există soluții de economisire benefice atât pentru propriul buzunar, cât și pentru protejarea planetei. Pot fi și aplicate, desigur. Costurile? Se amortizează în timp și, cel mai important, făcând o analiză cost-beneficiu pe termen mediu și lung, clientul iese mereu în câștig. Cine poate beneficia de aceste soluții de economisire a energiei și reducere a costurilor de exploatare? Orice client care apelează la consultanță de specialitate, realizată de specialiști cu experiență în domeniu, care cunosc bine noile tendințe de pe piața de energie termică, piața actuală de furnizori și producători de instalații termice, și au capacitatea de a propune soluții viabile pentru economia de energie și, implicit, de resurse financiare.


Domeniul nostru de expertiză este proiectarea unor instalații termice capabile să economisească și să reinvestească energia termică, astfel încât clientul să profite din plin de echipament, în condițiile cele mai avantajoase pentru el.

Optimizare

Ieftin și bun este un concept foarte drag nouă tuturor. „Cel mai bun, la prețul el mai mic” este, aproape, o lozincă națională. În teorie, e soluția perfectă. Practica ne omoară: ieftin și bun corespunde, în viața reală lui OPTIM. Acest optim înseamnă lucruri diferite, pentru oameni diferiți. Înseamnă, la modul general, un echilibru între calitate și preț, pe care beneficiarul și-l stabilește în funcție de bugetul de care dispune.

De cele mai multe ori, în realizarea proiectelor, problema nu o reprezintă banii, ci lipsa lor. În domeniul instalațiilor sunt cazuri când trebuie alese cu grijă cele mai potrivite soluții pentru a te încadra în bugetul alocat.
Știm că poate fi dificil sa alegi corect, așa că poți conta pe ajutorul nostru. Iată cum:
• verificăm dacă echipamentele sunt corect dimensionate și selectate
În practică, am întâlnit multe situații în care echipamentele nefericit alese au condus la scăderea randamentului și creșterea costurilor de exploatare. Astfel, montarea unor pompe supradimensionate, a unor vane cu trei căi selectate după diametrul țevii, nu după KVS, înseamnă consumuri mai mari de energie și afectarea bunei funcționări a instalației.
verificăm dacă există echipamente și accesorii care nu își au rolul în instalație sau la care se poate renunța, fără a afecta buna funcționare a acesteia
De exemplu, vana cu trei căi pusă pe o ramură de preparare a apei calde menajere cu acumulare nu își are rostul.
recomandăm, la cerere, producători și furnizori de echipamente similare, mai avantajoase din punct de vedere financiar
vă putem îndruma înspre firme de instalații care au experiența necesară implementării proiectului dumneavoastră
furnizăm soluții alternative, fără ne limita la un anumit producător sau la o anumită gamă de produse a unui furnizor
explicăm avantajele și dezavantajele soluțiilor propuse, astfel încât beneficiarul să poată lua o decizie informată în privința implementării acestora
punem accent pe modul de exploatare a instalației, pentru a eficientiza la maxim caracteristicile echipamentelor și pentru a atinge gradul de calitate solicitat de beneficiar

Elaborare documentatie licitatii

De ce ai nevoie de asistență în elaborarea documentației tehnice de atribuire pentru licitații?

-Pentru că vrei să câștigi și ai nevoie de cunoștințele celor mai buni oameni, ultilizate și organizate în modul cel mai eficient.
• Pentru că vrei să fii cel mai bun în domeniul tău și cei mai buni se bazează întotdeauna pe experți bine pregătiți
• Pentru că ești cel mai bun și vrei să menții acest standard
• Pentru că nu le știi pe toate, dar știi la cine să apelezi când ai nevoie
• Pentru că elaborarea documentației tehnice de atribuire pentru licitații poate fi destul de complicată, cu siguranță migăloasă, necesită expertiză de specialitate și cunoașterea în amănunt atât a legislației, cât și a pieței

De ce să ne alegi pe noi, dintr-o multitudine de specialiști?

• cunoaștem legislația din domeniul licitațiilor publice
• am întocmit documentația tehnică și am participat la sute de licitații publice
• oferim asistență de calitate în acest domeniu tuturor clienților care ne solicită
• ne bazăm pe principiul win-win și pe principiul bunei-credințe în relația cu clienții noștri
• suntem onești și empatici.

Din toate aceste motive îți punem la dispoziție experiența, cunoștințele și expertiza noastră.